Home

Informatii despre cetati

Cetatea Neamț (cunoscută impropriu sub titulatura Cetatea Neamțului) este o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului Târgu Neamț (în nord-estul României).Ea se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmea Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului România Travel (castele, palate, conace, cetăți, fortificații) Informatii si fotografii despre cetăți medievale din județul Sibiu. Burgenwelt (informații și fotografii despre cetăți medievale din România) hu Cetăți medievale din Ardeal. ro en Cetăți medievale din România / Romanian Medieval Fortresses. Cetățile de pe Nistru.

Crisana, Romania Obiective turistice in categoria: Cetati si castele Cetatea a fost construită către sfârşitul secolului al XIII-lea, de către o familie nobiliară. S-a presupus că ar fi vorba despre Paul, ban de Severin, între anii 1272-1275, care o cedează mai întâi fratelui său Nicolae, iar apoi nepotului său de frate, Posa, fiul. Soroca, singura cetate care se află în prezent pe teritoriul controlat de Republica Moldova, este și singura care și-a regăsit, deasupra portalului, capul de bour moldovenesc. Pe 19 mai 2015, de Ziua internațională a Muzeelor, Cetatea și-a deschis ușile pentru vizitatori, tot atunci găzduind și un festival medieval Callatis - povestea unei cetati. Om liber, tu vei iubi intotdeauna marea./. Marea iti e oglinda si sufletul ti-l vezi/ Catand prin valuri calme, nestiutor, cararea/ Si spiritul e haos pe care-l celebrezi. Charles Baudelaire - Om si mare. De atunci, asezarea a trecut printr-o serie de transformari, insa nu intodeauna cele mai fercite Cetatea Soroca. Se gaseste in mijlocul orasului Soroca, la circa 160km spre nord de Chisinau. In perioada medievala cetatea Soroca facea parte dintr-un vast sistem defensiv al Moldovei, care includea: 4 cetati la Nistru, 2 cetati pe Dunare si 3 cetati in nordul tarii. In asa fel, cu un adevarat brau de cetati din piatra, erau protejate.

Cetatea Neamț - Wikipedi

Incepem prin a-ti prezenta cateva cetati din zona litoralului bulgaresc, Pentru moment nu exista un program stabilit al orelor de vizitare, asadar poti obtine mai multe informatii despre accesul turistic la Khotalich de pe site-ul oficial al obiectivului, pe masura ce va fi updatat Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru. In aceasta pagina gasiti informatii despre Cetatea Devei, galerie de imagini cu Cetatea Devei, localizare pe harta a obiectivului turistic Cetatea Devei si harta hotelurilor si a pensiunilor din zona obiectivului 5 cetati sasesti fortificate, de vizitat in Transilvania. Sasii din Romania si-au lasat puternic amprenta asupra pamanturilor din zona Transilvaniei, pamanturi in care diversitatea culturala este mai bogata ca oriunde in tara. Sasii din zona centrala a tarii au construit de-a lungul a doar 4 secole peste 250 de biserici si cetati fortificate. Informatii despre locurile de cazare aproape de vechile cetati ale Dobrogei gasesti in acest link! Alte articole interesante. Primăvara în Dobrogea: 5 locuri musai de vizitat în luna aprilie. Travelminit.ro / 26.03.2021 Un oraş cu farmec medieval, Sighişoara pare destinaţia ideală pentru cei îndrăgostiţi de istorie, de cavaleri şi domniţe. Oraş cu ample tradiţii culturale, Sighişoara găzduieşte anual, între 27 şi 29 iulie, Festivalul Sighişoara Medievală, accentuandu-şi şi promovându-şi astfel principala caracteristică, aceea de cetate medievală. Străzile înguste, întortocheate.

Listă de cetăți din România - Wikipedi

Arheologii marini au gasit, în adâncuri, urme ale vechii cetati Callatis, dar si epava unei nave antice, care transporta marmura, din insulele grecesti. Ramasitele au fost identificate cu ajutorul celor mai moderne echipamente de scufundare. Pâna acum o saptamâna, pentru arheologii, vechea cetate Callatis era de negasit Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani.Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite.Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani. ZiareLive.ro - Motor de cautare stiri, revista presei online, stiri locale, informatii utile, ultimele stiri actualizate la minu PRIMELE INFORMATII DESPRE GETI. Primele incercari istoriografice, apartin in lumea greaca, logografilor ionieni din sec.VI-V i.Hr. Meritul lor este acela de a incerca sa povesteasca trecutul in scris al unor cetati si triburi avand ca izvoare legendele si unele cronici. Cei mai importanti au fost Hecateu din Milet (apx

Cetati si castele in Romania - obiective turistic

Cetatea Soroca - Wikipedi

Drumul vechilor cetati dobrogene. Dobrogea, cu influente grecesti, turcesti si nu numai, este unul din cele mai incantatoare taramuri. In Dobrogea exista mai multe ruine ale unor cetati datand din timpul grecilor si romanilor Cetatea Hotin a Moldovei (1400 - prezent) Cetatea Hotin, fostă cetate a Moldovei, astăzi Ucraina, 3 vederi exterioare. Vezi şi... Lista Cetăţilor Moldovei. Cetatea Hotinului - cel mai important edificiu din sistemul defensiv al Moldovei medievale, face parte din şirul de cetaţi, care au stat ca nişte pietre de hotar la malul Nistrului Istoria geto-dacilor. Geto-daci = Denumire dată de istoricii moderni ramurii nordice a neamurilor trace care populau în Antichitate spaţiul carpato-dunărean. Ramură distinctă a tracilor, delimitată etnic şi lingvistic de tracii sudici, creatoare a unei culturi materiale şi spirituale originale şi unitare, populaţia autohtonă carpato. Legenda intemeierii Romei. De Horia pe 28 iulie 2011. Cu vreo trei mii de ani în urmă, pe ţărmul unei ţărişoare din partea de mijloc a Italiei, la apus de Munţii Apenini, numită Latium, au debarcat pe câteva corăbii mai mulţi războinici avându-l în frunte pe Aeneas. Regele acelor locuri, Latinus, i-a primit ospitalier şi.

Tot ce trebuie sa stii despre Elenite. Una din cele mai pitoresti statiuni de pe litoralul bulgaresc. 17 May 2021. In aceasta pagina vei gasi informatii despre. Cele mai frumoase 10 cetati din Bulgaria si ce poti... 19 June 2021. Despre Tsarevo, Bulgaria. Ce poti face in statiunea apropiata de.. Vlad Tepes s-a nascut in orasul Sighisoara, in Transilvania in 1431, fiind mai tarziu domnitor al Valahiei. Tatal sau, Vlad Dracul, a fost cavaler in Ordinul Dragonului, ordin cavaleresc din Estul Europei care avea ca scop oprirea extinderii Imperiului Otoman. A fost căsătorit de trei ori: întâi cu o nobilă din Transilvania - Cneajna Bathory, apoi cu Jusztina Szilagyi și apoi cu Ilona. Cascada Pirusca obiectiv turistic din Vama Buzaului, Brasov. Fotografii si informatii despre Cascada Pirusca. Vino sa vizitezi Cascada Pirusca, una din atractiile turistice din Vama Buzaului judetul Braso Moneasa se numara printre singurele statiuni din Arad, localitate cu izvoare mezotermale atestata documentara inca din anul 1597, aflata la o altitudine de 202 metri si la o distanta de 100 kilometri de Arad. V-ati cazat si va propuneti sa vizitati principalele obiective turistice din Moneasa. Vi le prezentam in continuare, nu inainte de a va recomanda o resursa online unde veti regasi. Informatii complete despre: SAPTE CETATI SRL Informatii fiscale, date de contact si informatii asociati. Esti administratorul acestei firme si nu vrei sa apara in baza noastra de date? Sterge SAPTE CETATI SRL. Nume firma: SAPTE CETATI SRL: CUI: 18809641: Numar inregistrare registrul comertului: J01/670/2006: CAEN: 5510

Callatis - povestea unei cetati - Descoper

Despre Haga - prezentare, informatii, poze si recomandari. Haga este sediul guvernului Tarilor de Jos. Este situata in provincia Olanda de Sud, in vest, a carei resedinta este. Haga este sediul camerelor superioare (Eerste Kamer) si inferioare (Tweede Kamer) a parlamentului olandez (Staten-Generaal). Regina Beatrix a Olandei are resedinta si. Cetatea Sighisoara Sighisoara *** Prezentare si informatii utile despre Cetatea Sighisoara *** Galerie foto, filme si videoclipuri, informatii utile, pozitionare pe harta, impresii si pareri despre Cetatea Sighisoara Sighisoara Ramasa una dintre ultimele cetati locuite din lume, Sighisoara a fost declarata in 1999 monument protejat de. Vineri incepe Festivalul Medieval Cetati Transilvane 2011, Sibiu. Povesti cu personaje din Evul Mediu - breslasul, cavalerul si calaul - vor fi puse in scena de actori, la cea de-a XI-a editie a Festivalului Medieval Cetati Transilvane, care va avea loc, de vineri pana duminica, in Piata Mare din Sibiu Despre Sighisoara - prezentare, informatii, poze si recomandari. Sighisoara a primit un rating de 4.7 / 5 de la clientii Direct Booking (43 opinii in perioada 26.08.2015 - 22.05.2021). Vezi impresii turisti despre Sighisoara, Transilvania. Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania Despre Sibiu. Sibiu este un oras imporant din Transilvania, situat langa centrul geografic al Romaniei, la aproximativ 20 km de Muntii Fagaras. Sibiu a fost cel mai mare si mai prosper dintre cele sapte cetati cunoscute in limba germana ca Siebenburgen, construit in secolul XII de catre colonistii germani. In secolul XIV, orasul era deja un.

Cetatea Soroca, Moldova Travel

 1. Cetatea de la Poenari este situata pe un varf abrupt, la intrarea in Cheile Argesului. Cetatea dateaza de la inceputul secolului al XIV-lea, fiind refacuta de domnitorul Vlad Tepes la mijlocul secolului al XV-lea. Cetatea este mentionata pentru prima oara intr-un document emis de Ludovic al V-lea in care regele ungur le cere sibienilor sa [
 2. Cetati medievale impresii, imagini si pret Cetati medievale, citeste mai multe despre Cetati medieval
 3. 16 noiembrie - Ziua patrimoniului mondial UNESCO în România. SILENCE PATH at Sarmizegetusa Regia | Passport for Romania. Ziua Patrimoniului UNESC
 4. Lacul Rosu este un lac baraj de acumulare natural şi este situat la poalele Munților Hașmașu Mare, undeva în apropierea oraşului Gheorgheni. Lacul Roșu se situează între Suhardul Mic, Suhardul Mare din partea nordică, Munții Podu Calului din partea sud-vestică, Munții Licaș și Munții Kis-Havas din partea nord-vestică, Csíki-Bükk din partea nord-estică și Muntele Ucigaș.
 5. Au fost descoperite urme de asezari din epoca de piatra, dar si urme ale unor cetati Dacice. Orasul a fost fondat de catre Cavalerii Teutonici in 1211 pentru a apara hotarul Regatului Maghiar, si a fost colonizat de catre saxonii din Transilvania, devenind astfel una dintre cele sapte cetati cunoscute drept Siebenburgen
 6. Despre Burgas Bulgaria. Ce poti sa faci si ce e de vazut. Daca te pregatesti sa pleci la mare pe litoralul bulgaresc si te gandesti sa vizitezi si Burgas, ti-am pregatit un material in care vom vorbi despre principalele atractii turistice ale acestui oras, dar si despre cateva locuri in care poti lua masa

Despre Rucar - prezentare, informatii, poze si recomandari. Comuna Rucar din judetul Arges este situata pe extremitatea sudica a incantatoarei depresiuni intramontane cu valente istorice si turistice Bran - Rucar, pe vechiul drum comercial si diplomatic al tarii, drum care facea legatura dintre Brasov si vechile cetati de scaun ale Tarii Romanesti, Campulung, Targoviste si mai tarziu. Cetatea Malaiesti. Acasa.ro te invita sa descoperi comorile uitate ale Bucurestiului intr-un periplu care te va face sa vezi Capitala cu alti ochi. Primul episod: Cetatea Bucurestiului, candva glorioasa, compusa din 36 de forturi si baterii impresionante care astazi zac in ruina

Cetati si castele in Transilvania - obiective turistic

Informatii despre Spatiu - Chestionar. 1) Cum se numesc oamenii care calatoresc in spatiu? a) b) c) Astronauti d) 2) Pe ce Planeta locuim noi? a) b) c) Terra/ Pamant d) 3) Cu ce calatoresc astronautii in spatiu Primele informatii despre cetatea Bran dateaza din anul 1377, dintr-un act emis de regele Ungariei, Ludovic I de Anjou, care in fata pericolului turcesc, a consolidarii statului romanesc de la sud de Carpati si a tendintelor centrifugale ale voievozilor transilvaneni a hotarat luarea unor masuri urgente de fortificare a granitelor de sud-est. TIMAC CETATI SI PLAIURI SRL, cu domiciliul fiscal JUD.ILFOV, SAT VLADICEASCA COM. SNAGOV, SOS. VLADICEASCA, NR.84, ET.P nu figurează la data de 03.07.2019, (data solicitării) nici în Registrul persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, nici în Registrul persoanelor impozabile a căror înregistrare în scopuri de TVA conform art. 316 din. Informatii practice despre cele mai cunoscute biserici fortificate din tara. 5 biserici fortificate si cum putem ajunge la aceste biserici fortificate. Cetati dacice care merita vizitate. Un tur de o zi a celor mai cunoscute cetati dacice. Cetati dacice din Patrimoniul UNESCO

Detalii despre cetate puteti citi in articolul dedicat. Viziteaza virtual Cetatea Blidaru in Google Earth! In final, retineti ca imaginile prezinta o posibila configuratie a cetatii, modelul 3D a fost realizat pe baza citorva informatii disponibile la momentul actual, iar informatii ulterioare pot aduce imbunatatiri Alte informatii despre: cetatea rasnov , cetati fortificate , cetati romania , Cetatea Saschiz , cetatea yeni-sale , cetatea agnita , cetatea de balta Alba-neagra cu Cetatea Rasnov Cetatea Tsarevet Afla cele mai noi informatii despre evenimentele de pe litoral. Campania Litoralul Romanesc te rasplateste revine in forta. Oferim peste 200 de vacante! Dupa editiile anterioare de succes, am decis să reluam si anul acesta campania Litoralul romanesc te rasplateste Daca cineva obtine si alte informatii despre aceste cetati si orase dacice, am rugamintea sa le posteze pe acest topic si cine stie poate mai tarziu vreun istoric interesat, le poate cuprinde pe toate intr-un manual de istorie cu predare in scolile sau liceele din tara. Pe teritoriul Romaniei se afla unele dintre cele mai frumoase cetati din Europa. Insa, istoria acestora este de prea putini stiuta. Unele dintre cetati au fost restaurate, altele au fost lasate in paragina, iar unele se afla in topul celor mai frumoase cetati din lume. - Toate articolele Ziare.com pe tema: Port dunare cetat

Cetatea de Scaun a Sucevei - Wikipedi

Descriere Mangalia, istoric si informatii despre Mangali

Info Webcam Parang Telescaun. Statiunea Parâng este situată la 15 km de orasul Petrosani. Turistii pot opta pentru cazare în zona Rusu sau în zona alpină Parâng. Ne bucurăm să vă putem ajuta prin site-ul nostru să găsiti cele mai bune informatii despre cabane, pensiuni, hoteluri, dar si informatii despre pârtiile din statiunea Parâng Cetati medievale din Tara Romaneasca - Gheorghe I. Cantacuzino, editura Stiintifica si Enciclopedica, anul 1981.. Cumparam Viniluri Noutati Reduceri Sub 3 lei Sub 5 lei Informatii despre livrare Prelucrarea datelor cu caracter personal Termeni si conditii Politica de utilizare Cookie-uri Sarata Bai, Com. Sarata, Jud. Bacau Telefon: 0234 214 702 Telefon: 0744 527 156 E-mail: simonlucian@yahoo.com Website: www.bailesaratabacau.freewb.r

Cetati medievale din sud-vestul Transilvaniei - Gh. Anghel, Ion Berciu, editura Meridiane, anul 1968.. Cumparam Viniluri Noutati Reduceri Sub 3 lei Sub 5 lei Informatii despre livrare Prelucrarea datelor cu caracter personal Termeni si conditii Politica de utilizare Cookie-uri Cumpara Cetati, castele si alte fortificatii din Romania Volumul I - De la inceputuri pana catre anul 1540 la cel mai bun pret online Comenzi telefonice (L-V: 9-16) 031.428.26.35 comenzi@e-librarii.r

Orase medievale - infoTravels

Stiri si informatii despre gazon vara . Informatii, articole, poze si video despre gazon vara. Gazon vara: Expertul Acasa.ro, Dorin Ilie, mediator: Diferente - Top 6 genti pe care trebuie sa le ai in 201 Cetatea Chilia. Istoric. - a aparținut Imperiului Bizantin. - a fost apoi, ocupată de genovezi. - 1465: cucerită de Ștefan cel Mare. - 22 iunie - 6 iulie 1479: Ștefan întărește cetatea folosind 800 de meșteri și 17.000 de salahori. - 1484: este cucerită de Imperiul Otoman O inițiativă demnă de lăudat a condus la crearea unei expoziții itinerante în care sunt prezentate cetățile dacice din estul Transilvaniei și care a fost vernisată, vineri 19 mai 2017, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, cu rolul de a face cunoscută istoria antică a acestei zone, considerată ca fiind a doua ca importanță, după Sarmizegetusa Regia 10 fapte interesante despre cetatile sasesti din Romania. In regiunea multiculturala a Transilvaniei , romani, sasi si unguri au trait impreuna timp de secole, modeland istoria si arhitectura acestui pamant de basm. Lasand un patrimoniu remarcabil pe teritoriul Transilvaniei, mostenirea saxona poate fi urmarita prin cetati extraordinare si. Articole despre castele si cetati Castelele si cetatile sunt in special constructii reprezentative ale sfarsitului perioadei antice si evului mediu. Acestea sunt cladiri, majoritatea fortificate, ce serveau drept resedinte pentru conducatori sau loc de refugiu pentru populatie in caz de asediu

Piramide egiptene - Wikipedi

 1. Cetatile de scapare (de azil) erau niste cetati speciale, in vechiul Israel. Potrivit legii talionului, cel ce ucidea un om, trebuia sa plateasca cu propria viata crima savarsita. Existau insa si unele cazuri in care cineva savarsea o crima in mod involuntar, din greseala
 2. Vacanta in Creta - Insula Zeilor - Ghid Complet. Legenda spune ca insula Creta este locul natal al lui Zeus, nascut din Rea si Cronos, si unde Zeus l-a invins pe tatal sau Cronos, devenind cel mai puternic zeu. Creta este cea mai mare insulă din Grecia, cu o populatie de 600.000 locuitori, si are un farmec aparte, nascut din intalnirea.
 3. Cetati in Odorheiu Secuiesc; Va invitam in cele ce urmeaza sa vorbim despre obiectivele turistice ale zonei, nu inainte de a va recomanda doua resurse online unde veti regasi informatii despre bogata istorie a acestui oras: site Regio de prezentare si prezentarea pe wikipedia
 4. Ahile ,si despre el s-a spus ,sarmanul, ca s-a iubit cu Patroclu si cu Troilus, fratele Polixeniei. Daca ati citit Iliada, care pana sa ajunga de la Homer , cel care a creat-o, la noi, a suferit multe intruziuni ale unor scritori antici greci, chiar si Aristotel a mai lucrat la ea, ati observat ca Ahile era un barbat atras de femei si nicaieri nu se sugereaza c-ar fi fost iubitorul lui.
 5. Repere turistice in Busteni. Muzeul Memorial Cezar Petrescu, aflat pe strada Tudor Vladimirescu numarul 2, in curtea caruia se afla si bustul scriitorului. Poate fi vizitat zilnic (in afara de luni) intre orele 9 si 17. Pentru detalii suplimentare, sunati la telefon 0244.321.080. Crucea de pe Caraiman, monument dedicat eroilor din Primul.

Vom vorbi despre folosirea aparatului foto pe modul Manual dar si despre reguli si tehnici de compozitie, utile in compunerea unei fotografii armonioase. Prezentarea va contine si informatii despre post-procesare, utile pentru cei ce vor sa imbunatatea sca si mai mult rezultatele obtinute pe teren Cea mai valoroasa constructie individuala in cadrul complexului vechii cetati este Capela Sf. Filip si James, cu un portal romanic de trei metri inaltime. Un monument dedicate eroilor care au cazut timpul razboiului din Croatia a fost ridicat la Medvedgrad in 1994 Ziua 1. Baia Mare- Cluj Napoca- Alba Iulia- Sebes- Lancram- Sibiu Plecare la ora 06:00 din Baia Mare. Vizitam Cetatea Alba Carolina (vizita interioara ghidata) cea mai mare cetate în stil Vauban din România și din sud-estul Europei. Ne indreptam apoi spre Lancram - unde vom vizita Casa Memoriala a poetului si filozofului Lucian Blaga. Urmeaza sa cuprindem in itinerariul nostru si orasul.

Cele mai frumoase 10 cetati din Bulgaria si ce poti vedea

Despre Intorsura Buzaului - prezentare, informatii, poze si recomandari. Orasul Intorsura Buzaului este situat in judetul Covasna, la poalele muntilor Intorsurii, pe cursul superior al raului Buzau, la o altitudine de 720-760 m, in depresiunea Intorsura Buzaului. Localitatea a fost declarata oras in 1968 iar in prezent are aproximativ 9200 de. Atît pentru cei care au vizitat zona sau au văzut poze de la faţa locului, cît şi pentru cei care nu ştiau nimic despre această cetate, pozele cu modelul 3D le pot crea o imagine despre Cetatea dacică Zînelor - Covasna. Rămîne ca împreună să descoperim cît mai multe despre ea şi să transmitem mai departe şi altora

Cetatea Devei, Transilvania Informatii si galerie

Stiri si informatii despre Cetatea Bucurestiului . Informatii, articole, poze si video despre Cetatea Bucurestiului Despre noi 365 Romania este un proiect născut în urmă cu 6 ani, din dorința de a împărtăși cu cei interesați obiective turistice din țara noastră pe care le-am vizitat sau despre care doar am auzit povestindu-se, despre activități de recreere și agrement la care am participat, despre oameni frumoși pe care i-am cunoscut Biserici fortificate si cetati - cu drag, din Romania. Pentru ca excursiile Redescopera Romania nu au fost si nu vor fi niciodata de ajuns, am hotarat eu cu mine sa nu scap nicio ocazie de a mai vizita cate o cetate, biserica, muzeu, orice ma face sa ma simt mandra ca am ramas sa muncesc si sa traiesc in Romania. Iar ca semn de apreciere. Cetatea Neamțului, Târgu Neamț. Cetatea Neamț sau Cetatea Neamțului este o cetate medievală din Moldova situată în apropierea orașului Targu Neamt si la aproximativ 46 km de orasul Piatra Neamt. Asezată aproape de vârful cel mai înalt al Culmii Pleșului, cetatea face parte din categoria monumentelor medievale de valoare.

Video: 5 cetati sasesti fortificate, de vizitat in Transilvani

Viziteaza cetatile antice din Dobrogea - Blogul Travelminit

 1. ute de Golful Bolata si desi este o statiune linistita cu destul de putine atractii turistice, poti lua masa la unul dintre restaurantele de aici sau poti vizita cateva muzee.
 2. De altfel, povestile vechii cetati elene Callatis sunt scufundate sub apele involburate ale Marii Negre. Informatii pe cat de interesante, pe atat de importante pentru noi, romanii de pretutindeni, care suntem indragostiti de aceasta comoara de care ne bucuram in fiecare vara
 3. Cetati medievale din romania. Destinat elevilor de liceu, care doresc sa isi dezolte cunostintele despre Cetati Medievale din Romania. Un referat foarte bine organizat, ce contine atat informatii, cat si imagini, menite sa explice indeaproape care sunt Cetati Medievale din Romania
 4. Baza de agrement Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, sau ștrandul Ostroveni, cum este cunoscut de localnici, este deschis în perioada vară-toamnă, fiind una din principalele modalități de recreere a celor din zonă și împrejurimi. Ștrandul este vestit datorită bazinelor cu apă sărată, adusă de la Ocnele Mari, care este bună în.
 5. Sunt multe altele care merita sa fie vizitate de turisti. Sunt multe alte castele, cetati, pesteri, paduri care pot fi popularizate si vizitate de turistii straini. REUSITA » Baza de date Pe site-ul www.rumaenienburgen.com a reusit pana acum sa adune fotografii si informatii foarte bine documentate despre 343 de monumente istorice din Romania
 6. Cetati medievale din Moldova (mijlocul secolului al XIV-ea-mijlocul secolului al XVI-lea) - Mariana Slapac, editura Arc , anul 2004.. Informatii despre livrare Prelucrarea datelor cu caracter personal Termeni si conditii Politica de utilizare Cookie-uri. Servicii clienti
 7. Curiozitati despre Barcelona. Jumbo Travel. /. 3 mai 2019. Barcelona este, fara doar si poate, un oras vesel si frumos colorat. Aceste calitati se datoreaza, in mare parte, artei celebrului Gaudi. Desigur, pot fi spuse multe lucruri interesante despre acest oras

Sighişoara - farmec medieva

 1. unat. Desi traseul dus-intors cu vaporasul lent a durat doar 6-7 h pot spune ca a fost o experienta grozava - am vazut o sumedenie de pasari , iar dl Daniel a avut rabdarea de a ne coplesi efectiv cu informatii care mai de care mai interesante despre Delta, fauna si flora ce traiesc aici
 2. Din aceeasi categorie Cetati dacice: Reconstituiri 3D Articole asemanatoare: Cula Regeasca de la Sarmizegetusa Regia, reconstituire ipotetica Marele Templu Rotund de la Racos, v.1, reconstituire virtuala 3D Marele Templu Rotund de la Sarmizegetusa Regia, reconstituire ipotetica v.2 Murus dacicus, reconstituire virtuala 3D v.
 3. Castelul este construit la inceputul intrarii in pasajul Rucar-Bran in vecinatatea lui DN 73 ce leaga Brasovul de Campulung, la doar 30 km de Brasov iar distanta de la Bucuresti spre castelul Bran este de aproximativ 200 km. Oamenii locului fiind foarte ospitalieri dar si peisajul de vis face ca vizitarea acestui castel sa fie o vacanta de neuitat
 4. Cetati si castele de vizitat in Japonia. Destinatii interesante pentru turisti in Japonia. de aici puteti afla mai multe despre destinatia dumneavoastra: obiective turistice, opiniile altor turisti, imagini si harti. Link-uri si informatii utile
 5. g
 6. Joacă Jocuri Medievale pe Y8.com. Joacă jocuri din altă eră cu castele, cavaleri şi chiar şi gladiatori. Foloseşte catapultele tale ca să dărâmi castelele şi fi lordul pământurilor după ce cucereşti regatul din împrejurimi. Joacă acum pe Y8
 7. Caracteristici zodii Caracteristici zodii, Informaţii despre zodii.... Comptaibilităţi zodii Compatibilitati intre zodii in dragoste... Dicţionar superstiţii Superstitii semnificatii si interpretari pe... Zodiac Chinezesc Horoscop chinezesc cu informatii despre... Horoscop Ladys Horoscop online. Consulta Ladys..
Judetul Ialomita - Harta Romaniei

Despre Curtea De Arges - prezentare, informatii, poze si recomandari. Curtea De Arges a primit un rating de 5 / 5 de la clientii Direct Booking (1 opinii in perioada 08.04.2019 - 08.04.2019). Vezi impresii turisti despre Curtea De Arges, Muntenia. La 37 km de Piteşti, pe DN 7C, se află municipiul Curtea de Argeş, situat de o parte şi de alta a Argeşului, veche capitală a Ţării. Pe langa pestii care inoata in apele Deltei, muzeul mai ofera informatii despre obiceiurile si mestesugurile locuitorilor Deltei, despre flora si fauna. Am vazut aici informatii despre cum se pregatesc icrele de sturion si un priboi, batul lung care ajuta la inlaturarea pielitei de pe icre. Program de vizitare: marti-duminica 9-17, luni inchis 19,99Lei 9,99Lei. Construcția Cetătii Făgărasului a început la sfârșitul secolului al XIV-lea, pe locul unei cetati de pamant din secolul al XII-lea. A fost transformata in castel fortificat în secolul al XVI-lea, devenind resedinta princiară din secolul al XVII-lea. In prezent, Cetatea Fagarasului adaposteste Muzeul Țării. Informatii oferte cazare in statiunea Mangalia. Aceasta este pagina dedicata statiunii Mangalia. Pentru a gasi o oferta de cazare in Mangalia accesati sectiunea Hoteluri Mangalia. Pentru asistenta, informatii suplimentare si rezervari ne puteti contacta si telefonic la numarul: 0241 999 sau puteti consulta sectiunea noastra de Suport Clienti Este, de asemenea, descrisa si structura pamintului in sectiunea de sapare, cu tipul de materiale din care e compusa. Banuiesc ca de-aici au aparut si acele informatii despre existenta unui oras secret sub Sarmizegetusa, gasindu-se sub nivelul de 2 m, urmele unui alt nivel de locuire mult mai vechi

Judetul Botosani - Harta RomanieiHarta biserici fortificate din TransilvaniaJudetul Galati - Harta RomanieiJudetul Ilfov - Harta Romaniei